Jeg er forelsket i norske hytter

Sådan bliver du nemmest gravid

Familieforøgelse
At få børn ses som en naturlig del af mange voksne menneskers liv. Det opfattes ofte som et af livets store formål. En faktor, der vil gøre det lykkelige samliv endnu lykkeligere. Desværre oplever mange danske par, omkring 10-15 %, at være infertile. Det vil sige at de i mere end 1 år har forsøgt at blive gravide uden at det er lykkedes.
En glædelig nyhed er dog, at langt størstedelen af disse ikke er permanent infertile, det vil sige at det er muligt for dem, at få børn ved flere forsøg.

Ønsker du at blive gravid?
Hvis du går med planer om graviditet, er det smart at vide noget om kvindens cyklus, og dermed hvornår chancerne for undfangelse er størst.
Befrugtningen af ægget kan først ske, når ægget er løsnet fra æggestokken for derefter at vandre ud i æggelederen. Dette kaldes ”ægløsning”, og det er på dette tidspunkt chancerne for graviditet er størst. Ægløsningen sker midt i kvindens cyklus, og for en standardcyklus er det derfor ca. 14 dage efter 1. menstruationsdag.
Da sædceller kan overleve i kvinden noget tid efter samleje, kan I både forsøge før, under og efter ægløsningen.

Tidspunkt for ægløsning
Som det kan ses ovenfor, kan du regne dig nogenlunde frem til hvornår du har ægløsning. Hvis dette er for upræcist, er der andre muligheder for at finde det korrekte ægløsningstidspunkt.
Du kan fx benytte dig af en ægløsningstest. De tester på din urin, om du snart får ægløsning. Testene er let tilgængelig via nettet og på apoteker.
Derudover kan du måle din temperatur. Kropstemperaturen stiger nemlig med op til en halv grad, i døgnet efter ægløsningen. Derfor kan du måle din temperatur hver morgen før du står op, og når temperaturen er højere end normalt, er det formentlig fordi ægløsningen er sket.

Sådan bliver du nemmest gravid
Alt i alt er det tilrådeligt at holde styr på din cyklus og derved din ægløsning hvis du ønsker at blive gravid. Dette kan gøres på flere måder, og du kan vælge alt efter hvad du føler dig mest tilpas med.
Det er meget vigtigt at huske, at du ikke er sikker på at blive gravid, så snart I begynder på projekt familieforøgelse. Sådan er det for nogle heldige par, mens andre må vente længere.
Det er også vigtigt at I ikke opgiver modet, bare fordi der ikke sker noget med det samme. Flere par der pr definition er ”infertile” fordi de har forsøgt i mere end et år, er simpelthen bare uheldige med timingen og forholdene. En befrugtning er en kompliceret proces, og den har oftest brug for flere chancer.

Risikofaktorer
Du kan dog hjælpe en befrugtning på vej. Der er en masse risikofaktorer som du kan forsøge at undgå under ønsket om og efterfølgende graviditet.
Disse inkluderer blandt andet rygning, alkohol og andre rusmidler, overvægt, psykisk belastning, visse typer af medicin og alderdom. Sidstnævnte faktor er i et uddannelsesland som Danmark muligvis det største problem, fordi graviditeter indtræffer senere og senere. Dette har desværre konsekvenser for fertiliteten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er forelsket i norske hytter